Referenssit
Tutustu töihimme. Asiakkaanamme on niin yrityksiä, järjestöjä kuin julkisia toimijoita.
Selvitys suomalaisten yritysten ihmisoikeuksien tilasta
Tuotimme SIHTI-hankkeessa kattavaa ja syvällistä tietoa 78 suomalaisyrityksen ihmisoikeusvastuun toteutumisesta. Selvitys toteutettiin osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa.
Sanoista tekoihin -selvitys
Toteutimme vuonna 2019 selvityksen YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden toimeenpanosta 50 suomalaisessa pörssiyrityksessä.
Yritysten ihmisoikeusvastuu ja kehitysvaikutukset
Yhteistyössä Finnpartnershipin kanssa itsenäisenä konsulttina teemme ihmisoikeusvastuukonsultointia yrityksille, jotka ovat hakeneet hankerahoitusta Finnpartnershipilta. Olemme myös kouluttaneet yrityksiä hakemustyöpajoissa kehitysvaikutuksista sekä kestävän kehityksen tavoitteiden integroimisesta liiketoimintaan.
Ihmisoikeudet kaivostoiminnan ympäristövaikutusten arvioinnissa
Geologisen tutkimuskeskuksen raportissa asiantuntijamme tarkastelevat ihmisoikeusvaikutuksia kaivostoiminnassa ja ihmisoikeusperustaisuutta ympäristövaikutusten sekä sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten arvioinnissa.
Kehityspoliittisen toimikunnan julkaisut
FIANT toimi kehityspoliittisen toimikunnan asiantuntijaryhmien fasilitaattorina ja analyysien pääkirjoittajana. Ensimmäinen julkaisu käsittelee luonnon monimuotoisuutta, toinen ruokaturvaa ja ruokajärjestelmien tulevaisuutta ja kolmas Suomen kansainvälistä ilmastorahoitusta.
Suomalaisyritykset ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet
Valtioneuvoston kanslian tilaamassa Time to Act -selvityksessä tutkimme, miten 100 suurinta suomalaisyritystä hyödyntää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden muodostamaa viitekehystä liiketoiminnassaan.
Vesi- ja sanitaatio -hankkeen lähtökohtaevaluointi
FIANTin tiimi teki ulkoministeriölle lähtökohtaevaluoinnin (appraisal) Suomen ja Nepalin kahdenvälisestä hankkeesta ”Kestäviä vesi-, sanitaatio- ja hygieniapalveluita kaikille (Sustainable WASH for All in Nepal, SUSWA)”.
Lähetysseuran ohjelma-arvioinnit
Toteutimme vuonna 2020 Suomen Lähetysseuran vaikuttamistyön ohjelman ja kirkollisen työn ohjelman väliarvioinnit sekä synteesianalyysin Suomen Lähetysseuran neljän ohjelman väliarvioinneista.
Tunisian politiikkakoulu -ohjelman loppuevaluaatio
Toteutimme Tunisian politiikkakoulu -ohjelman loppuevaluaation, jossa tarkasteltiin Demo Finlandin ja sen yhteistyökumppaneiden työtä tunisialaisten poliitikkojen ja puolueiden kapasiteetin ja keskinäisen vuoropuhelun vahvistamiseksi.
Vammaiskumppanuuden kehitysyhteistyöohjelman arviointi
Teimme Vammaiskumppanuuden kehitysyhteistyöohjelman arvioinnin. Ohjelman keskiössä ovat vammaisten ihmisoikeudet sekä kehittyvien maiden vammaisjärjestöjen kapasiteetin vahvistaminen.
Strategiaprosessin fasilitointi
Fasilitoimme Abilis-säätiön strategiaprosessia. Abilis-säätiö on vammaisten ihmisten perustama kansalaisjärjestö.
Punaisen Ristin hankkeen loppuevaluaatio
Teimme Suomen Punaiselle Ristille Kambodzhassa toteutetun ’Building Resilient Communities’ -hankkeen loppuevaluaation. Hanke keskittyi katastrofiriskien hallinnan vahvistamiseen sekä terveyden edistämiseen yhteisötasolla ja kouluissa.
Strategiset LIFE -hankkeet
FIANT oli konsulttitiimissä, joka teki ympäristöministeriölle strategisten LIFE-hankkeiden 2021-2027 sidosryhmäkartoituksen (teemat: luonto ja biodiversiteetti, kiertotalous ja elämänlaatu, ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastonmuutokseen sopeutuminen, siirtyminen puhtaaseen energiaan).
Fennoskandian vihreän vyöhykkeen yhteistyö – arvionti
Olimme konsulttitiimissä, joka teki ympäristöministeriölle arvioinnin Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen yhteistyöstä. Yhteistyö tähtää Suomen, Norjan ja Venäjän rajaseutujen luonnon ja kulttuuriperinnön suojeluun sekä alueellisen taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävän kehityksen edistämiseen.
Kestävän kaupunkielämän ohjelman valmistelu
Fasilitoimme vuonna 2019 Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) Kestävän kaupunkielämän ohjelmaa valmistelevan työpajasarjan. Työpajoissa koottiin tärkeimmiltä sidosryhmiltä toiveita ja ideoita ilmasto- ja kiertotalousaiheisiin hankkeisiin ja tiedontuotannon kehittämiseen.